Period People: Lauria

Period People: Lauria

Hvad er dit navn?
Jeg hedder Laurie, men bliver kaldt Law. 

Hvad foretrækker du – han/hun/dem eller noget andet?
"Hun" er fint. 

Alder: 
31.

Hvad er din beskæftigelse?
Jeg er undertøjsdesigner.

Hvor bor du?
København. 

Hvornår fik du menstruation (og hvornår stoppede den, hvis du er efter overgangsalderen)?
Jeg tror, jeg var 14. Det føles allerede som lang tid siden. 

Hvad er dit tidligste minde om din menstruation?
Jeg er opvokset i Frankrig, hvor det føltes, som om det bare altid var sommer, så det første jeg tænkte var: "Fuck! Nu kan jeg ikke tage på stranden og svømme i havet" – i hvert fald ikke lige når jeg havde lyst. 

Hvordan vil du beskrive dine tanker og følelser om din menstruation, de første år efter du fik den? 
For mig handlede det om at føle mig enormt synlig for andre på tidspunkter, hvor jeg ikke ville have opmærksomhed. Jeg var bange for, at folk kunne se, jeg havde menstruation, så jeg stoppede for eksempel med at tage hvide bukser på. 


Har det ændret sig? Hvordan har du det med din menstruation nu?
Jeg har det meget bedre med min menstruation nu. Jeg har accepteret, at jeg bløder en gang om måneden – det gør mig bare til en kvinde og et menneske. Og jeg har fået mere selvtillid med alderen. Så hvis min menstruation skulle blive synlig for andre, så har jeg det sådan nu: Jeg er en kvinde og et menneske, og jeg vil aldrig acceptere at føle skam eller forlegenhed over det. 

 

Hvordan har du det i dagene op til og under din menstruation?
Jeg er altid træt og overspiser. 

Hvad foretrækker du i de første dage af din menstruation? Spiser du noget særligt? Har du bare brug for at putte? Aflyser du planer?
Jeg plejer at tage tingene roligt. Og prøver at være blid ved mig selv. Og det hænder, at jeg græder lidt pga. hormonerne – jeg kan ligefrem finde på at sætte en kærlighedsfilm på for at fremprovokere det.

Og så elsker jeg at spise popcorn og chokolade, mens jeg ser den.

Hvad er dit foretrukne menstruationsprodukt?
Om natten foretrækker jeg menstruationskop eller -trusser. 

Om dagen er det kop og tynde bind. Og i slutningen af min menstruation bruger jeg tynde menstruationshipsters i stedet for tynde bind. 

Færdiggør sætningen: "Verden ville være et bedre sted for menstruerende, hvis ..."
Hvis "hvis" ikke var en del af den sætning.

Læs mere

  1. Sy-along for WeCare med Johanne Kohlmetz og Flow

    Er du klar til en lille opgave? På denne Kvindernes Internationale Kampdag samles vi for at gøre noget særligt og vigtigt for andre, der har mindre...
  2. Flow Intimates ♥️ Blossom Project

    We've been dreaming of this for a while. Teaming up with an NGO with a clear purpose and a cause calling our hearts out. And we found it in Blossom...
  3. Period People: Maria Tran

    Hvad er dit navn?Maria Tran Hvad foretrækker du – han/hun/dem eller noget andet?Hun Alder:36 Hvad er din beskæftigelse?Selvstændig grafisk designe...