Period People: Marie

Period People: Marie

Hvad er dit navn?
Marie

Hvad foretrækker du – han/hun/dem eller noget andet
Hun/hende 

Alder:
32

Hvad er din beskæftigelse?
Jeg arbejder i øjeblikket som project manager inden for den kreative verden, men snart starter jeg op som freelance tekstforfatter.

Hvor bor du?
Aarhus 

Hvornår fik du menstruation (og hvornår stoppede den, hvis du er efter overgangsalderen)?
Jeg fik min menstruation, da jeg var 11 år.

Hvad er dit tidligste minde om din menstruation?
Det er faktisk dagen, hvor jeg fik min menstruation. Det var min fars 50-års fødselsdag, og vi var ved at gøre klar til den store fest, så jeg husker det tydeligt. Jeg var så forvirret, men min far blev meget rørt (en af det få gange, jeg har set ham sådan). Som jeg husker det, handlede det om, at han pludselig indså, at jeg var ved at blive voksen.

Hvordan vil du beskrive dine tanker og følelser om din menstruation, de første år efter du fik den?
Skamfuldt. Hemmelighedsfuldt. Skjult. Smertefuldt. Misforstået.

Har det ændret sig? Hvordan har du det med din menstruation nu?
Nu er det naturligt for mig. Irriterende/ubelejligt men naturligt. Nu arbejder jeg aktivt for at nedbryde de tabuer, som stadig er forbundet med menstruation, og jeg elsker at se små forandringer overalt, der understøtter dette.

Hvordan har du det i dagene op til og under din menstruation?
Jeg har det faktisk ikke meget anderledes, end jeg plejer. Jeg får ikke kramper og smerter længere, og da jeg bor alene, er der ikke nogen, der påpeger mine humørsvingninger. Nogle gange spiser jeg lidt ekstra Toffifee eller nyder et glas vin og hænger ud med min sofa.

Hvad er dit foretrukne menstruationsprodukt?
I øjeblikket er det menstruationskop. Men de dage, hvor jeg bløder kraftigt, bruger jeg bind om natten.

Færdiggør sætningen: “Verden ville være et bedre sted for menstruerende, hvis …”  
... Menstruationsprodukter var lettilgængelige (og til at betale) for alle – det ville også bidrage til at nedbryde tabuerne og til at fremme feminismen på sigt. 

Læs mere

  1. Sy-along for WeCare med Johanne Kohlmetz og Flow

    Er du klar til en lille opgave? På denne Kvindernes Internationale Kampdag samles vi for at gøre noget særligt og vigtigt for andre, der har mindre...
  2. Flow Intimates ♥️ Blossom Project

    We've been dreaming of this for a while. Teaming up with an NGO with a clear purpose and a cause calling our hearts out. And we found it in Blossom...
  3. Period People: Maria Tran

    Hvad er dit navn?Maria Tran Hvad foretrækker du – han/hun/dem eller noget andet?Hun Alder:36 Hvad er din beskæftigelse?Selvstændig grafisk designe...